Hakkımızda

Türkiye’nin, daha iyi bir dünya için sözünü ve sesini yükseltebilmesi, ekonomik ve insani açıdan gelişmiş toplumlar arasında yer alması için Milli Teknoloji Hamlesini gerçekleştirmesinin kaçınılmaz olduğuna inanan bir grup genç girişimci ve genç profesyoneliz.

Elvan Kuzucu Hıdır Mütevelli Heyeti Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı

Elvan Kuzucu Hıdır, 1992 yılında Aksaray’da doğdu. 2010 yılında Meram Fen Lisesi’nden mezun olduktan sonra Türkiye derecesi ile Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünü kapsamlı burslu olarak kazandı. Lisans eğitimi esnasında Robotik Kulübü başkanlığını yürüttü. 2015 yılında Yüksek Onur derecesi ile lisans eğitiminden mezun oldu. Aynı üniversitenin aynı bölümünde yüksek lisans eğitimine devam etti. Bu süreçte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği almaya hak kazandı ve TÜBİTAK yurt içi yüksek lisans bursu aldı. 2017 yılında yüksek lisans eğitiminden Yüksek Onur derecesi ile mezun oldu. Aynı yıl İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde araştırma görevlisi olarak doktora eğitimine başladı. Bu süreçte TÜBİTAK yurt içi doktora bursu almaya hak kazandı. Halihazırda doktora tez aşamasında olup 5G ve Ötesi Güvenli Haberleşme Sistemleri Tasarımı üzerine tezini hazırlamaktadır. Çeşitli araştırma projelerinde görev almıştır ve uluslararası akademik dergiler ve konferanslarda yayınları bulunmaktadır.

2018 yılından itibaren TEKNOFEST teknoloji yarışmalarından sorumlu İcra Kurulu üyeliği görevini yürütmektedir. 2022 yılından bu yana T3 Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almıştır.

Temmuz 2023 itibari ile T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak görevine devam eden Elvan Kuzucu Hıdır, ileri derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve bir çocuk annesidir.